Meteen naar de inhoud

Winkelen in Pattaya

pattaya thailand 34

Normaal gesproken haat ik winkelen. Ik hou niet eens van winkelen voor een brood. Maar in Pattaya merk ik dat ik bijna elke dag aan het winkelen ben.

Als ik voor het eerst in Pattaya aankom, ga ik boodschappen doen om mijn koelkast te vullen. Hoewel het volledig gevuld is, vind ik het leuk om het op te slaan met goedkopere items van de lokale 7-11. Ik laat het hotel alles verwijderen behalve de twee gratis flesjes water en wat bier, Pepsi, Red Bull, en een paar extra flesjes water halen. Ik krijg ook wat snacks.

Omdat ik licht reis, ga ik meestal de eerste of tweede dag op pad om wat korte broeken en T-shirts te kopen. Ik zal ook een paar dvd-films krijgen om terug te kijken in de hotelkamer. Ik heb een aantal lokale toiletartikelen die de voorkeur hebben en haal deze ook op. Lux is echt een geweldige douchezeep. Ik haal deze paar items meestal op bij Mike’s Shopping Mall of bij Royal Garden Shopping Plaza. Accepteer nooit de eerste prijs. Onderhandel altijd en wees niet bang om weg te lopen als ze niet aan uw prijs voldoen. Weglopen kan de prijs drastisch verlagen. Als dit niet het geval is, loop dan 10 voet en je zult dezelfde items zien.

Ik maak er een punt van om naar de Big C Shopping Mall en naar Tuk Com (Com City) te gaan om de nieuwste elektronica te bekijken. Ik kan wel of niet een ontgrendelde tri-band mobiele telefoon ophalen die ik in Thailand en ook terug in Amerika kan gebruiken. Ik zal ook het laatste nieuws over illegale software en Thaise films bekijken. Ik hou van Thaise muziek, dus ik zal wat cd’s, mp3’s en video’s kopen.

Mijn favoriete plek om te winkelen is op de rommelmarkt. In het Thais wordt dit talat naht genoemd. Het is geopend op dinsdag, vrijdag en zondag. Gelegen aan Soi Buakhao en South Road, is het om ongeveer acht uur ’s ochtends open en ik probeer er om negen uur te komen. Als ik vroeg ben, ga ik gewoon een hapje eten bij een van de vele straatverkopers.

U wilt vroeg aankomen en rond elf uur uw boodschappen afronden. Anders wordt het veel te heet. Winkelen onder al die canvaszeilen van dichtbij kan extreem heet zijn. Zorg ervoor dat je een fles water meeneemt of koop wanneer je op de markt bent.

De meeste items zijn 99 of 199 Baht. Dit komt neer op ongeveer drie dollar of zes dollar. Dit is de plek waar ik de meeste kleding koop die ik voor mij en voor mijn familie en vrienden wil. U kunt ook kleding vinden voor minder dan dat. Ik heb veel outfits voor mijn 1-jarige kleindochter gekregen voor ongeveer $ 1,25 per set.

Ik haal ook wat extra Thaise muziek en video’s op. De verkopers zullen stereo’s en tv’s hebben opgesteld, zodat u kunt horen en zien wat ze verkopen. U kunt ook de items controleren om ervoor te zorgen dat ze werken. De prijzen voor video’s en muziek bedragen ongeveer 3 dollar per cd.

Het lijkt alsof je altijd iets koopt door gewoon door Pattaya te lopen. Ik kan uit eten gaan of naar een bar gaan, en ik zal iets zien dat mijn aandacht trekt en ik koop het. Verkopers verkopen hun waren ook terwijl u aan het eten of drinken bent. Het kunnen ongedierte zijn, maar af en toe zie ik iets dat ik wil kopen.

Pattaya lijkt een gigantische vlooienmarkt te zijn. Winkels zijn overal, verkopers bevinden zich om de 10 voet en winkelcentra duiken overal in de stad op. Er zijn ook grote verkooppunten in Pattaya, maar ik geef de voorkeur aan de kleinere plaatsen waar ik nog steeds mijn onderhandelingsvaardigheden kan gebruiken.

Dus zelfs als je net als ik bent en absoluut een hekel hebt aan winkelen, zul je merken dat je dagelijks in Pattaya winkelt en het echt naar je zin hebt. Misschien komt het door hoe goedkoop al het lekkers is.