Meteen naar de inhoud

Voorbereiding om onroerend goed in Thailand te kopen

Thailand 18

Het eerste dat ik deed ter voorbereiding op het krijgen van een huis in Thailand, was het internet afzoeken naar alle informatie die ik kon vinden over het bezitten of leasen van een huis in Thailand. De meeste informatie die ik vond, was op Thaise juridische sites en forums. De legale sites hadden de kernachtige informatie en de forums hadden de persoonlijke verhalen en wat verkeerde informatie.

Ik kocht ook een boek, eigenlijk een eBook, dat een verhaal was van een man over het bouwen van een huis in Thailand. Dit was een geweldige investering van twintig dollar, aangezien het zeer gedetailleerd was, een Engels-Thais woordenboek bevatte en vol zat met afbeeldingen met Thaise taal voor alle delen van een huis.

Gewapend met al die informatie nam ik vervolgens contact op met een Engels sprekende advocaat die in het gebied werkt. Ik stelde hem veel vragen via e-mail en kreeg zeer snelle antwoorden. Ik zal hem ontmoeten als ik in Thailand aankom om mijn aankoop te doen.

Aangezien buitenlanders legaal geen land kunnen bezitten, en ik niet zo happig ben op de “maak een denkbeeldig bedrijf en neem jezelf op” maas in de wet, heb ik de vruchtgebruikroute gekozen. Dit is eigenlijk waar de Thaise vrouw / vriendin het land zal bezitten en ik zal een “lease” hebben voor het huis waar het verblijft. Als ik sterf, keert het terug naar haar. Als ze mij voor gaat, gaat het eigendom naar mij.

Mijn vriendin heeft de voorlopige huizenjacht al gedaan en we zullen allebei een definitieve beslissing nemen. Ze heeft eigendommen gescout in het bereik van 1,5 miljoen tot 2 miljoen Baht. Dit is ongeveer $ 50.000 dollar.

Nu moest ik gewoon 50 duizend dollar extra rondslingeren. Ik nam contact op met een vriend van mij om erachter te komen hoe hij voor zijn onroerend goed in Pattaya had betaald en hij vertelde me dat hij zojuist een kredietlijn voor eigen vermogen had gekregen. Ik heb dit ingecheckt, gemakkelijk gekwalificeerd, maar had geen zin om de kosten te betalen. Het was dus tijd voor wat meer onderzoek.

Ik werk voor de overheid en we hebben een pensioenplan dat vergelijkbaar is met een 401K, een Thrift Savings Plan (TSP) genaamd. Ik kwam erachter dat ik mezelf de helft van het geld dat voor mijn pensioen is opgeborgen, kan lenen en vervolgens gedwongen ben om mezelf over 5 jaar terug te betalen met inhouding op de loonlijst. De leenrente is slechts 4% en ik zal dit aan mezelf terugbetalen, niet aan een andere geldschieter.

Het probleem dat ik had was dat er niet genoeg in de TSP zat om de kosten van mijn huis te dekken. Dus ik moest geld overmaken van een oudere 401 (K) naar mijn TSP, zodat wanneer ik de helft van het geld ophaalde, het voldoende zou zijn om de kosten te dekken.

Vervolgens nam ik contact op met mijn bank om te weten hoe ik het geld van Hawaï naar Thailand kon overboeken. Ik controleerde mijn online account en vond een heel eenvoudig overschrijvingsformulier, maar belde de bank om het duidelijk te maken. Het lijkt te gemakkelijk.
Het enige wat ik hoef te doen is een bankrekening openen in Thailand en dan een online formulier invullen bij mijn huidige bank, een vergoeding van $ 40 betalen, ze bellen om te controleren of alles in orde is, en het geld zal worden overgemaakt. Dan kan ik de transactie in Thailand afronden.

Het kopen van onroerend goed in het buitenland kan een moeilijke ervaring zijn. Tot nu toe is het soepel verlopen, maar ik ben net begonnen. Ik denk dat mijn huiswerk maken, contact opnemen met een advocaat in het binnenland en het financiële gedeelte te weten komen voordat ik naar Thailand ga, allemaal in mijn voordeel zullen werken. Op deze manier zal ik niet een van de horrorverhalen zijn die je op internet leest.