Meteen naar de inhoud

Kun je echt met pensioen gaan in Thailand voor $ 500 per maand?

pattaya thailand 3

Als veel mensen met pensioen gaan, stoppen ze gewoon met werken en blijven ze wonen waar ze nu zijn. Dit is niets voor mij. Ik woon op Hawaï en ben hier al 23 jaar en ik ben dol op de eilanden, maar ik wil hier niet met pensioen gaan.

De kosten van levensonderhoud op Hawaï zijn niet bevorderlijk voor het leven met pensioen, tenzij je een hoop geld hebt. Ik heb een mooi nestei, een pensioen dat eraan komt en een militaire pensionering, maar ik wil niet worstelen met het dagelijkse leven op Hawaï.

Ik woon het liefst in een land waar het ongeveer 25% kost van wat het me nu kost om te leven. Die plaats is Thailand.

Ik ben daar als soldaat gestationeerd, heb daar deelgenomen aan militaire oefeningen en neem elk jaar twee of drie vakanties in Thailand. Het is mijn persoonlijke paradijs en waar ik mijn gouden jaren zal doorbrengen.

Als je ooit Thailand hebt bezocht en in Bangkok, Pattaya of Phuket bent geweest, zul je denken dat ik gek ben als ik zeg dat je met pensioen kunt gaan voor $ 550 per maand. Maar houd er rekening mee dat permanent in Thailand wonen iets anders is dan daar voor een vakantie van twee of drie weken te zijn.

Tijdens een vakantie heb je de neiging om al het geld dat je het hele jaar door hebt gespaard uit te geven voor een geweldige vakantie. Als je in Thailand woont, ga je niet uit de bol en gooi je je geld niet zomaar rond zoals je op vakantie doet. En als je ergens woont, heb je de neiging om de plaatsen te kennen om de beste deals en prijzen te krijgen.

Omdat ik ouder ben geworden en een dame heb die ik in Thailand zie, hoef ik niet zo vaak uit te gaan. We gaan nog steeds uit eten en winkelen en bezoeken, maar ik geef veel minder uit dan wanneer ik in Pattaya ben tijdens de vakantie van een alleenstaande man.

Mijn laatste reis heb ik drie weken doorgebracht in Khon Kaen, ten noordoosten van Bangkok. Mijn hotelkamer was eenvoudig en kostte ongeveer 12 dollar per dag. Mijn vrouw kookte het ontbijt voor me en haalde dan wat lekkers bij de plaatselijke straatverkopers voor mijn lunch. We gingen uit eten en namen drie of vier borden met eten, een paar biertjes en wat water.

Mijn dagelijkse uitgave hiervoor was ongeveer $ 25. Dit is voor maaltijden en mijn kamer. Toegegeven, ik heb wat meer uitgegeven toen we gingen winkelen en ik heb ook wat bespaard door bier te drinken in mijn kamer in plaats van te gaan shoppen. Films werden in het winkelcentrum gekocht voor $ 3 en een film kijken in de kamer, een biertje drinken en een pizza eten was goedkoop amusement.

Als ik met pensioen ga in Thailand, ga ik een huis kopen, dus de hotelrekening is weg. Mijn aanstaande vrouw zal in huis voor ons kunnen koken en we zullen niet zo vaak uit eten gaan. We gaan nog steeds uit, maar het zal niet elke avond zijn.

Zelfs als u geen huis heeft, is het nog steeds goedkoop om maandelijks te huren in een stad buiten de toeristische gebieden. Rondkomen met minder dan $ 20 per dag is gemakkelijk, tenzij je elke avond in de bars en clubs bent.

Ik raad je aan om Thailand te bezoeken en te zien wat dit prachtige land te bieden heeft en te kijken of het de juiste plek is om met pensioen te gaan.