Meteen naar de inhoud

Kan een buitenlander onroerend goed bezitten in Thailand?

Thailand 11

Pensioen in Thailand is de droom van veel buitenlanders en ook die van mij. Ik ben van plan om me daar over ongeveer twee jaar te vestigen en heb de regels voor het verwerven van onroerend goed in het land van de glimlach bekeken.

De gemakkelijkste oplossing voor een buitenlander (farang) is om een ​​condominium te kopen. Er is een procentuele eis met betrekking tot het totale aantal farang en Thais in het appartementencomplex.

Buitenlands grondbezit is verboden in Thailand. Dus het beste dat een farang kan doen, is het land leasen en het huis bezitten. De huurovereenkomst is geldig voor 30 jaar en dat is een raadsel. Sommige websites zeggen dat je 30 jaar extra kunt krijgen en andere sites zeggen dat er geen garantie is.

Een andere optie is om jezelf op te nemen als een soort bedrijf en het onroerend goed als particulier aan jezelf te verhuren. Dit is in het grijze gebied van de Thaise wet en een die ik niet zou gebruiken. Ik heb vrienden die dit hebben gedaan en tot nu toe is het oké, maar ik maak me zorgen over de toekomst.

Ten slotte is er iets dat vruchtgebruik wordt genoemd. Als je dit googelt, krijg je waarschijnlijk meer informatie en een betere uitleg dan ik kan geven. Het enige dat ik weet, is dat dit de optie is die een advocaat mij heeft aanbevolen en die ik tijdens mijn volgende reis naar Thailand verder zal nastreven. Hij beweert dat het vergelijkbaar is met een lease-overeenkomst, maar dat het een aantal betere voordelen heeft. Hij zal me moeten overtuigen.

Het zal hoe dan ook de erfpacht of het vruchtgebruik zijn. Ofwel zou ik een plek in Thailand moeten hebben tot de dag dat ik sterf of wat er daarna met het onroerend goed gebeurt, het kan me echt niets schelen.

Er is nog een laatste oplossing die ik ten zeerste NIET aanbeveel. U kunt de woning op de naam van uw Thaise vrouw of vriendin plaatsen. Zij zal dan de eigendom rechtstreeks bezitten. Er is een klein technisch punt dat ze moet bewijzen dat ze al het geld voor het onroerend goed heeft verstrekt – maar dat is een gemakkelijke leugen om te dekken. Het probleem met deze oplossing is dat ze, aangezien ze de eigenaar is, kan doen wat ze wil met het onroerend goed. Je zou twee weken vakantie kunnen nemen en terugkomen en ontdekken dat je huis is verkocht en dat je honing weg is. Dit wordt beslist niet aangeraden.

Neem contact op met uw advocaat en zoek de manier om onroerend goed te kopen / leasen voor uw pensioen. Terwijl u het oor van uw advocaat heeft, controleert u huwelijkse voorwaarden en een uitvoerbaar testament. Voer geen enkele transactie van deze aard uit zonder het advies van een advocaat.