Meteen naar de inhoud

Eten In Thailand

Thailand 5

De eerste keer dat ik naar Thailand ging, was in 1973. Ik was een jonge soldaat in het Amerikaanse leger en Bangkok was mijn eerste standplaats. Ik was daar 18 maanden en mijn eerste maaltijd in Amerika was een Big Mac, patat en een cola.

De tijden zijn veranderd en fastfoodrestaurants zijn verspreid over het platteland van Thailand. Alles, van KFC tot McDonalds tot Pizza Hut, is overal. Ze zijn niet alleen in de grote steden en toeristenstadjes, maar bestaan ​​ook in kleinere steden als Khon Kaen en Phitsanulok.

Toegegeven, ik ben een junkfood-junkie in de Verenigde Staten, maar meestal eet ik in Thailand meestal het lokale voedsel. Eigenlijk is het Thais fastfood.

Ik eet het liefst van de lokale straatverkopers die in minder dan een minuut een bord voor je klaar hebben staan. En het is een stuk goedkoper en lekkerder dan de lokale Burger King.

Maar als ik drie of vier weken in Thailand ben, geef ik uiteindelijk toe en moet ik hamburgers, gebakken kip of pizza eten. En voor mijn Thaise vriendin is het een bijzondere traktatie om te eten in een van de Amerikaanse “restaurants”.

Als ik naar Khon Kaen ga, eet ik graag de verse zeevruchten in de plaatselijke restaurants. Bar-B-Que-garnaal met groenten en rijst is alles wat ik nodig heb voor het avondeten. Mijn lieverd krijgt wat oesters en papajasalade en alles is goed.

Als we in de kamer zijn en besluiten binnen te blijven om een ​​dvd-film te kijken, vindt ze het heerlijk om de Pizza Company te bellen voor pizza en kippenvleugeltjes. Ik haal de pizza en zij verslindt de vleugels.

Het ontbijt bestaat meestal uit eieren en rijst met misschien een worstje of twee. Af en toe is het Thaise soep of een noedelschotel zoals pad thai. Af en toe gaan we graag naar een hotel dat door buitenlanders wordt gerund en die een “Amerikaans” ontbijt hebben.

Lunches zijn snacks voor mij. Ik vind het leuk om een ​​kip- of varkensvleesbarbecue op een stokje te hebben met wat kleefrijst. Of, als mijn meisje in een goed humeur is, zal ze naar KFC rijden en wat pittige broodjes kip pakken. En natuurlijk geeft ze me het toetje met bosbessenkaastaart.

We genieten allebei van de Khon Kaen-restaurants die rond het plaatselijke meer of de rivieren liggen. Ze hebben kleine, rieten cabines met een prachtig uitzicht. Het eten en de service zijn uitstekend en sommige hebben een live band die lokale Thaise countrymuziek speelt.

Thailand heeft dus het beste van twee werelden. Je kunt van alles krijgen, van een pizza tot een cheeseburger, of gebakken rijst en noedels. Heerlijk eten en superprijzen. Nog een reden waarom ik van Thailand hou.