Meteen naar de inhoud

Aftellen naar de vakantie in Thailand

Thailand 9

De afgelopen drie weken heb ik “spullen” in mijn koffer gegooid ter voorbereiding op een drie weken durende vakantie in Khon Kaen, Thailand. Dit zijn de dingen die ik daar nodig heb, maar hier niet dagelijks nodig heb. Dingen zoals mijn draagbare dvd-speler, digitale camera, boeken en tijdschriften, geschenken en andere diverse items.

Nu is het tijd om tot de kern te komen. Ik heb gisteravond mijn was gedaan, zodat ik klaar zou zijn om mijn kleren in te pakken.

Er is niet zoveel in te pakken als je naar Thailand gaat. Ik zal twee spijkerbroeken, twee pantalons, ˝ dozijn overhemden en nog eens ˝ dozijn T-shirts meenemen. Zes paar ondergoed en zes paar sokken, samen met een paar schoenen, een paar korte broeken en een paar doucheslippers, zouden de garderobe compleet moeten maken.

Mijn reistas is altijd ingepakt. Ik hoef alleen maar een snelle inventaris op te maken en ervoor te zorgen dat ik de benodigdheden heb, en ik zal de rest kopen als ik aankom.

De andere elektronica wordt vlak voordat ik vertrek ingepakt. Ik neem mijn laptop en kabel mee, samen met mijn mobiele telefoon en oplader. Dit zijn meestal de laatste twee items die ik inpak en ze gaan in mijn handbagage.

De cadeaus die ik voor mijn vriendin, haar moeder en broer heb gekocht, zullen het grootste deel van de twee koffers in beslag nemen. Hawaiiaans printmateriaal, T-shirts, snoep, knuffeldier, nachtkleding en wat kleine snuisterijen maken het helemaal af.

In mijn handbagage passen de laptop en de mobiele telefoon, zoals eerder vermeld, samen met de ruisonderdrukkende koptelefoon, camera, een boek en een tijdschrift, wat pepermuntjes en kauwgom. Natuurlijk vullen het ticket, het paspoort, de reisroute, wat Hawaiiaanse chocolade-macadamia-noten en andere kleine voorwerpen ongeveer de helft van de zak.

Als ik op het vliegveld aankom, stop ik bij de belastingvrije winkel om wat sigaretten op te halen, dus ik zal ruimte in mijn handbagage voor ze moeten achterlaten. En als ik iets leuks zie, krijg ik misschien nog een cadeau voor mijn meisje.

Als ik in Bangkok aankom, hoef ik me niet meteen zorgen te maken over het omrekenen van valuta. Ik heb nog wat Baht over van mijn laatste reis. Dit zal mijn eerste nacht gemakkelijk doorstaan ​​en dan kan ik wat contant geld wisselen naar Baht in Khon Kaen.

Ik heb mijn creditcard- / betaalkaartmaatschappij al laten weten dat ik in Thailand zal zijn en wat de datums zijn, zodat ze mijn kaart niet vasthouden. En ik heb wat dollars bij me voor het geval dat. Ik heb graag toegang tot meerdere geldstromen. Ik hou niet van reischeques vanwege de kosten en ik kan ze alleen tijdens kantooruren bij een bank verzilveren. Betaalpas is voor mij de handigste manier om Thaise baht te krijgen.

Ik haal mijn checklist tevoorschijn en neem hem nog een keer door. Maar ik denk dat ik bijna klaar ben om te gaan.

Het enige wat ik hoef te doen is nog 3 dagen werken, wachten op mijn shuttle van 0430 en dan de vlucht van 15 uur en ik zal op een heerlijke vakantie zijn met mijn vriendin. Amen.